بلاگ

رویت پذیری پژوهش های قرآنی

گام اول: تاسیس نشریه پژوهش های مطالعات قرآنی(با رویکرد معرفی متفکران قرآنی شیعه) دو زبانه (فارسی و انگلیسی)

پدیدآورنده: محمد حسین شریفی

یکی از عوامل مهم‌ در ارزشمندنگاری علمی یک فعالیت پژوهشی-تحقیقاتی، وجود منابع دقیق و مستند پیرامون موضوعات مربوطه و نویسندگان حاذق و صاحب اثر است. امروزه با گستردگی اطلاعات از یک سو و پراکندگی آنها از سویی دیگر، در پاره ای از مواقع شاهد سردرگمی محققان و در نتیجه نقص علمی در فعالیت های پژوهشی هستیم. چنین امری برای محققین ناآشنا به زبان اصلیِ منابع دسته اولی مربوط به موضوع تحقیق، نمود بیشتری خواهد داشت. به منظور پیشگیری و برون رفت از نقص فوق الذکر، وجود دو عامل همبسته و وابسته ضروری می نماید؛1- متمرکز سازی فعالیت های پژوهشی در موضوعات خاص 2- یکپارچه سازی فعالیت ها در یک مجموعه علمی

در جهت نیل به اهداف مذکور، نیازمند تبیین موضوع خاص پژوهشی و سپس تشریح فرآیند یکپارچه سازی آنان می باشیم. یکی از موضوعات خاص پژوهشی که تا به اکنون مغفول مانده است، معرفی آثار اندیشمندان و متفکران قرآنی شیعه در عرصه بین الملل بصورت منسجم ، متمرکز و یکپارچه است. در این طرح، تمرکز فعالیت پژوهشی را به این موضوع اختصاص داده و در راستای یکپارچه سازی فعالیت ها در یک مجموعه علمی درصدد تاسیس نشریه ای دو زبانه (فارسی و انگلیسی) با عنوان «پژوهش های مطالعات قرآنی» با رویکرد معرفی آثار اندیشمندان قرآنی هستیم.

سازو کار اجرا به همراه اساس نامه تاسیس انجمن علمی و نشریه علمی-تخصصی ، ان شاء الله پس از تایید این طرح پژوهشی ارائه خواهد گردید.

یکى از روشهاي مقابله مخالفان با دین اسلام ، ترویج شبهات علیه قرآن کریم در قالب نقدهای علمی ظاهراً مستدل و منطقی بوده و در این خصوص فضای مجازی نیز به یکی از بسترهای اصلی ترویج این شبهات بدل شده است.تاثیر بیان شبهات دینی و اعتقادی بسیار می­تواند در تضعیف خط مشی فکری افراد در جوامع اسلامی موثر واقع شود. اما به اذعان صاحب­نظران در مقابله با این معضل، عملکرد مناسبي وجود نداشته و آثار ایجاد تزلزل فکری و اعتقادی را می­توان مشاهده کرد. یکی از عوامل مهم تاثیر پذیری در برابر شبهات، عدم آشنایی و بالتبع عدم مطالعه منابع اصلی و آثار مهم قرآنی شیعه است. اما به دلیل گستردگی مطالب و نیز پراکندگی موضوعات مطرح شده در این آثار شاهد سردرگمی مخاطبین هستیم. طرح پژوهشی حاضر درصدد کاربست سازوکاری منسجم و علمی به جهت برون رفت از نقص مذکور است.